czwartek, 22 grudnia 2016
MUFFINKI, BEZY I MAKOWCE
Muffinki, bezy i makowce
Moja kochana - bez pośpiechu!
Pieczenie ciasta wymaga skupienia.
Uważnie przestudiuję przepis,
składników lepiej nie zamieniać.
Później układam w kolejności,
w jakiej do miski będę wkładać.
Upewniam się, czy wszystkiego dosyć,
teraz o blaszkę mogę zadbać.
Wykładam ją papierem,
albo smaruję, posypuję
i mogę już piekarnik włączyć,
niech mały ogień w nim buzuje.
A teraz robię wreszcie ciasto,
podglądam przy tym często przepis.
Trzymając minę dosyć dziarską
na wynik już się mogę cieszyć.
© Elżbieta Żukrowska 22.12.2016.
fot. z internetu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz